митове за хемороидите
5
(2)

Развенчавайки някои от често срещаните митове за хемороидите се дава възможност на страдащите да вземат информирани решения за своето здраве. От съществено значение е консултацията със специалисти за правилна диагноза и персонализирани препоръки за лечение, съобразени с индивидуалните нужди. Не забравяйте, че разбирането на фактите може да помогне за облекчаване на безпокойството и да насърчи ефективното управление на хемороидите за по-добро качество на живот.

Един от разпространените митове за хемороиди е, че са характерни само за възрастните

Противно на общоприетото схващане, хемороидите не са характерни само за по-възрастните хора. Въпреки че стареенето може да увеличи вероятността от развитието им заради отслабване в ректалната тъкан, то други фактори са причина хора от всякакви възрастови групи да изпитат това. Такива са придържането към небалансирана диета, хроничен запек и заседнал начин на живот. А една от най-засегнатите групи са бременните жени. Това е защото, за да може жената да износи плода, матката нараства и оказва по-голям натиск върху кръвоносните съдове в ректалната област.

Хемороидите винаги са болезнени – един от популярните митове

Въпреки че хемороидите наистина могат да причинят дискомфорт, включително сърбеж, парене и кървене, те не винаги са болезнени. Вътрешните хемороиди, които се развиват в ректума, където има по-малко рецептори за болка, могат да останат незабелязани дълго време. Най-лесният начин, по който може да ги разпознаете, въпреки отсъствието на изразена симптоматика, е наличието на кръв в изпражненията. В този случай е препоръчително да се консултирате с лекар, който да назначи терапия за овладяване на състоянието и да изключи развитието на някои сериозни заболявания. Външните хемороиди, от друга страна, могат да бъдат по-болезнени и да предизвикат повече дискомфорт на засегнатите. За облекчаването им може да нанасяте локално природен продукт с успокояващо и регенериращо действие, като ДжинДжира Актив спрей.

Тренировките не се препоръчват при хемороиди

Това твърдение е вярно, но не изцяло. Да, вдигането на тежести например, може да доведе до поява или влошаване на хемороиди, защото този вид упражнения увеличава напрежението в аналната мускулатура. Но това съвсем не означава, че като цяло тренировките са вредни за състоянието. Всъщност, редовната физическа активност помага за справяне със запека и за поддържане на здравословно телесно тегло. А някои упражнения, като тези на Кегел, дори помагат за прибиране на хемороидите.

Хирургията е единствената възможност за лечение – един от неверните митове за хемороидите

Докато операцията може да е необходима при тежки случаи на хемороиди или когато консервативното лечение е неуспешно, това не е единствената налична възможност за лечение. Хемороидалните възли могат да бъдат ефективно контролирани с промени в начина на живот, в храненето и подобряване на физическите активности. Освен това може да се прибегне и до локално лечение и минимално инвазивни процедури като лигиране с ластик или склеротерапия. Ранното търсене на медицински съвет може да помогне за определяне на най-подходящия подход за лечение според индивидуалното състояние.

За още полезна информация, без митове за хемороидите

Програма Хеморид е създадена с ясната цел да осигури пълна информация и цялостна грижа на хората с хемороиди. За целта платформата обединява знанията и опита на висококвалифицирани медицински специалисти, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Тук ще откриете работещи стратегии за овладяване на хемороидалната болест, които гарантирано ще подобрят качеството на живот. Всеки може да се възползва от онлайн консултация или преглед за хемороиди. За целта не се колебайте, а се свържете с нас на contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: