етерични масла при хемороиди
4.8
(4)

Използването на етерични масла при хемороиди е алтернативен подход за овладяване на деликатното състояние. Подутите вени в долната част на ректума и ануса могат да бъдат вътрешни или външни. Хемороидите възникват при повишено налягане върху тазовите и ректалните вени, най-често провокирано от напрежение по време на изхождане, хроничен запек, бременност, затлъстяване и др. Най-характерните оплаквания при хемороиди включват сърбеж, парене, болка и кървене. В следващите редове споделяме повече за етеричните масла, които могат да облекчат неприятните симптоми и да предотвратят влошаване на състоянието.

Ползи от използването на етерични масла при хемороиди

Противовъзпалителните и аналгетичните свойства на етеричните масла могат да помогнат за намаляване на възпалението и подуването при хемороиди. Същевременно техните антиспазматични свойства помагат за отпускане на мускулатурата и облекчаване на болката. В допълнение някои етерични масла проявяват антибактериален и антимикробен ефект, следователно намаляват риска от инфектиране на засегнатия участък. Етеричните масла също могат да подобрят кръвообращението и да намалят сърбежа при хемороидите и да помогнат за свиване на подутата тъкан. С всички тези потенциални ползи, не е чудно защо етеричните масла стават все по-популярни за овладяване на хемороиди. А ето кои са най-подходящите!

Масло от чаено дърво

Маслото от чаено дърво има антисептични и противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и дразненето около ануса. Освен това е доказано, че етеричното масло облекчава сърбежа, намалява риска от инфекции и ускорява заздравяването на увредените кръвоносни съдове Това е възможно благодарение на антиоксидантните ефекти, които притежава. Маслото от чаено дърво може да се прилага в комбинация с кокосово или бадемово масло.

Лавандулово масло – едно от най-подходящите етерични масла при хемороиди

Лавандуловото масло е известно със своите противовъзпалителни свойства, които помагат за успокояване на раздразнената кожа и свиване на подутите вени в ректалната област. Доказано е също, че облекчава сърбежа, свързан с хемороиди. Ароматното лавандулово масло подобрява кръвообращението и намалява болката. Добавете няколко капки от него към кокосово масло или масло от жожоба и нанесете върху засегнатия участък.

Етерично масло от лайка

Лайката е една от най-лековитите билки, която действа положително и за облекчаване на хемороиди. Етеричното масло от лайка проявява антисептични, противовъзпалителни и спазмолитични свойства, които помагат за намаляване на подуване, сърбеж и болка при хемороиди. Може да се възползвате от облекчаващото действие на лайката и чрез локално прилагане на натурални продукти като ДжинДжира Актив спрей.

Актуална информация и ценни съвети за овладяване на хемороиди

Всичко това ще откриете на сайта на програма Хеморид. Платформата предоставя леснодостъпна и актуална здравна информация за хемороидите. Ще откриете и практически изпитани съвети за живот без страдание. Програмата обединява знанията и опита на висококвалифицирани специалисти в областта, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Целта е предоставяне на комплексна грижа за профилактика и овладяване на хемороиди. Но това не е всичко! Тук може да зададете въпроси за деликатното състояние и да се възползвате от опцията за онлайн консултация или записване на час за преглед при нашите специалисти. Не се колебайте, а се свържете с нас още сега на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: