причини за поява на хемороиди
5
(5)

Разгадаването на изненадващите причини за поява на хемороиди, може да се окаже първа крачка за справяне с проблема. Тези неприятни образувания са често срещано явление, което повечето хора вероятно ще получат поне един път в живота си. Съпроводени са с неприятни симптоми, които могат да накарат страдащия да почувства физически и емоционален дискомфорт. Затова по-надолу в статията може да разберете кои са факторите, предизвикващи хемороиди, за които не сте и предполагали.

Запек – като една от основните причини за поява на хемороиди

Да, точно така, констипацията е една от основните причини за образуване на хемороиди. Това е, защото при запек изпражненията са изключително твърди и при изхождане, предизвикано от силен напън се увеличава притока на кръв към ректалната област. По този начин се повиша и налягането в тазовото дъно, а това води до разширяване на вените в долната част на дебелото черво и тяхното подуване А така се затруднява оттичането на кръвта. Заради продължителното стоене на тоалетната чиния вследствие на запека, се оказва допълнително напрежение, от което може да настъпи болезненост и кървене от хемороидалните възли.

Вдигане на тежести – част от изненадващите причини за поява на хемороиди

Тук не става въпрос само за вдигане на тежести във фитнеса, а за прекомерното натоварване, независимо дали е част от работния процес или тренировката. Причината е, че така се напряга допълнително ректалната мускулатура, особено ако задържате дъха си или не дишате правилно при повдигането. Което често, води до възпаление и подуване на вените около ануса. Тук може да добавим и като причина за поява на хемороиди и собственото ни тегло, или по-конкретно наднорменото такова. Излишните килограми оказват натиск върху ректума и повишават налягането на вените там.

Бременност – сред пренебрегваните причини за поява на хемороиди

Бременността често се пренебрегва като една от най-често срещаните причини за получаване на хемороиди. А всъщност статистиката сочи, че около 15% от бременните жени в световен мащаб страдат от състоянието. По време на бременност, разширяващата се през периода матка може да притисне дебелото черво, а излишното телесно тегло да натовари долната част на ректума, което ще доведе и до появата на хемороидалните образувания. Освен това, по време на раждане бъдещите майки също могат да се сдобият с неприятните възли, заради прекомерният натиск и напрежение по време на самия родов процес.

Обездвижване – не толкова популярна сред причините за поява на хемороиди

Смята се, че прекаленото застояване на едно място, в седнало положение е предпоставка за развитие на хемороиди. Това е така, защото по този начин се затруднява цялостното кръвообращение, включително и в аналната зона. Липсата на движение често води и до по-трудното изхождане и появата на запек.

Цялостна информация за всички причини, отговорни за появата на хемороиди и овладяване на състоянието на едно място

Хората с проблем с хемороидите съвсем спокойно могат да се доверят на Програма Хеморид. Това е една уникална по рода си платформа създадена, за да предостави леснодостъпна и актуална информация, както и практически насочени съвети за справяне с проблема. Пълноценен живот за хората, страдащи от хемороиди е каузата, на която са се посветили всички участващи в програмата. Благодарение на нея може да бъдете насочени към:

  • Активен и здравословен начин на живот без страдание
  • Компетентна и актуална здравна информация
  • Онлайн консултации

Не се колебайте и научете колкото се може повече за състоянието, за да получите информация за контролирането му по най-добрия начин.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: