съвети при хемороиди
5
(1)

Търсите правилните съвети при хемороиди? Има множество начини, с които да се справите с проблема, а в тази статия ще откриете как да облекчите симптомите, причинени от хемороидална болест.

Топ 3 съвета при хемороиди

Има много съвети при хемороиди, които са изключително лесни за спазване и с тях ще може да подобрите състоянието си. Пиенето на достатъчно вода и леките упражнения са само някой от тях.

Следните съвети при хемороиди ще помогнат във вашето ежедневие:

  • Пийте достатъчно течности, най-добре вода. Трябва да приемате от 2 до 3 литра вода дневно или неподсладен билков чай. Съответно, количеството се увеличава при по-горещо време или физическо натоварване. Течностите поддържат чревната функция и насърчават червата за активно храносмилане.
  • Избягвайте храни, предизвикващи запек. Ако запекът все пак се появи, добре е да използвате леки слабителни. Лаксативите могат да се използват при остри проблеми със запека, но въпреки това не се препоръчва тяхната продължителна употреба.
  • Движете се. Когато тялото се движи, червата се движат. Спортове като туризъм, гимнастика, скандинавско ходене и плуване са идеални. Трябва да избягвате такива, които включват тежести или скачане, защото те натоварват тазовото дъно, което може да засили симптомите при хемороиди.

Още полезни съвети при хемороиди

  • Ако страдате от наднормено тегло, намалете го. Стремете се към вашето идеално тегло, защото всеки допълнителен килограм натоварва тазовото дъно. Естествено, не си поставяйте нереалистични цели и не предприемайте крайни диети, а по-скоро преминете постепенно към здравословно хранене и редовни упражнения. Да, това води по-бавно към желаната цел, но пък има траен ефект.
  • Обърнете внимание на хигиената си. Мека, неароматизирана тоалетна хартия – навлажнена с малко хладка вода помага за цялостно почистване на областта, предотвратявайки възпалението. Избягвайте прекомерното триете, защото то може да влоши симптомите на сърбеж и болка. Най-добре, след посещение на тоалетна, вземете душ, ако е възможно.
  • Консумирайте повече фибри, за да подпомогнете храносмилането си. Фибрите са несмилаеми, но в същото време те изпълват червата и поддържат бактериите в дебелото черво, гарантирайки, че чревната флора остава здрава. Това оказва влияние върху храносмилането и имунната система. Пълнозърнестите храни, зеленчуците и плодовете са с високо съдържание на фибри, така че е добре да бъдат включени във всяко хранене.
  • Хранете се редовно. Определено това е изключително важно. От 3 до 5 малки хранения са идеални, за предпочитане през равни интервали от време, но не и след 20:00 часа. А, причината – редовното хранене насърчава редовното храносмилане. Вечерята, която е твърде късна, не се усвоява напълно от организма, защото тялото изключва определени функции през нощта. През тъмната част от денонощието, фокусът е върху процесите на регенерацията, а не върху генериране на енергия от приетата храна.
  • Изпийте чаша вода – сутрин на гладно, за да улесните изхождането. Този сутрешен ритуал гарантира, че чревното съдържание ще стане по-меко и изхождането ще е без напрежение. Също, сушените плодове като сливи са добра алтернатива за сутрините.
  • Още един от съветите при хемороиди, които ще облекчи симптоматиката е да упражнявате вашето тазово дъно. Седнете на стол и извийте гърба си, а сега се опитайте да “издърпате” мускулите около ануса навътре. Задръжте така за 10 секунди и издишайте, после – релаксирайте. Повторете упражнението 10 пъти сутрин, обяд и вечер. Хубавото е, че може да го правите навсякъде!

Това бяха част от нашите съвети при хемороиди, с които ще се преборите с дискомфорта от тях, а за още интересна информация – разгледайте нашия блог!

Хемороиди и решението за тях

Независимо от причините, поради които хемороидите са се появили, симптомите им трябва да се облекчат. Доверете се на Програма Хеморид, която е уникална и единствена по рода си платформа, създадена за да предостави актуална информация, както и практически насочени съвети при хемороиди. Тя събира на едно място знанията, информацията и опитът, и ги превръща в работеща система за овладяване на хемороидалните образувания. Подарете си пълноценен живот, защото ние ще ви предоставим:

За въпроси и допълнителна информация, нашият екип е винаги на разположение – contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: