сърбеж при хемороиди
4.8
(6)

Сърбеж при хемороиди е сред най-честите оплаквания на засегнатите от подуване на вените в ректалната зона. Причината за смущаващото оплакване е раздразнение на хемороидалните вени и кожата в засегната област. Хемороидите са изключително разпространени – счита се, че 50% от хората се сблъскват с тях в даден етап от живота си. В следващите редове споделяме повече.

Сърбеж при хемороиди – причини

Хемороидите са подути и възпалени вени, които се появяват около ануса или в долната част на ректума. Тъй като представляват твърди, често напукани и силно чувствителни бучки, хемороидите значително затрудняват почистването на аналната област след дефекация. Незадоволителната хигиена крие риск от възпаление, често съпроводено от силен сърбеж. Ето защо за страдащите от хемороиди е силно препоръчително да измиват с хладка вода засегнатата зона след изхождане. Избърсването с груба хартия или мокри кърпички, съдържащи алкохол, може да раздразни допълнително деликатната кожа и дори да причини кървене. Подуването на хемороидалните вени на свой ред също причинява кожно раздразнение и мъчителен сърбеж.

Стратегии за овладяване на сърбящите хемороиди

Най-често назначаваните терапии за лечение на хемороидите включват използването на супозитории или прилагане на локален продукт с мощен противовъзпалителен и успокояващ ефект, като ДжинДжира Актив спрей. Целта е намаляване на сърбежа, овладяване на подуването и облекчаване на болката. Подходите за справяне с хемороидалната болест включват още:

  • Добавяне към диетата на храни с високо съдържание на фибри
  • Повече движение в ежедневието
  • Прием на омекотители (лаксативи) за изпражненията
  • Прием на флавоноиди за заздравяване на кръвоносните съдове
  • Прием на повече течности (предимно вода)
  • Избягване на напрежение по време на изхождане
  • Избягване на седенето на тоалетната за дълги периоди от време
  • Вана с английска сол за облекчаване на симптомите

Всичко за причините, симптомите и овладяването на хемороиди на едно място

Хемороидите са тема, която вълнува мнозина, но рядко се дискутира свободно в публичното пространство. Именно затова е създадена Програма Хеморид, която обединява опита на висококвалифицирани медицински специалисти, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Целта е да се предостави пълна информация и емоционална подкрепа на страдащите от хемороиди. Каузата на нашия екип е да създадем практически работеща система за контрол и овладяване на хемороидите, което безспорно ще подобри качеството на живот на засегнатите. За да научите колкото се може повече за състоянието и да получите полезни съвети за овладяването му посещавайте редовно интернет страницата www.hemorid.bg. Ако имате въпроси не се колебайте да се свържете с нас на contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.8 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: