срещу хемороиди
5
(1)

Тоалетна чиния с иновативен дизайн е гвоздеят в стратегията срещу хемороиди и дългото застояване в тоалетната… на службата! По думите на нейния създател Махабир Джил от базираната в Стафордшърд компания StandardToilet тя е наклонена с около 13 градуса напред и увеличава натиска върху краката. „13 градуса не са много, но са достатъчни, за да ви накарат да станете бързо от тоалетната“, посочва Джил.

Срещу хемороиди и застояване в тоалетната – иновативно решение

Резултатите от проучване, проведено в 8 града в Обединеното кралство, се превръщат в повод за създаване на иновативната тоалетна. Оказва се, че някои хора прекарват до 28 минути в тоалетната на службата. „Само във Великобритания дългата почивка за тоалетна струва на индустрията и бизнеса до 5,2 милиарда долара годишно. Оценява се времето на загубена производителност“, уточнява Джил. Той е категоричен, че неговото изобретение ще помогне за подобряване на производителността, като намали излишното време, което служители прекарват в тоалетната.

И тук нещо важно – освен за бизнеса иновативната тоалетна чиния носи и ползи за здравето

Припомняме, че нормалната физиологична поза на тялото за дефекация е клекналата. Наклонената тоалетна позволява на тялото да заеме правилната позиция и ъгъл за по-бързо и лесно изхождане. Ето така тя помага за справяне със запека и намалява риска от хемороидална болест.

„Редица проучвания показват, че класическите тоалетни чинии допринасят за отслабване на тазовата мускулатура и появата на хемороиди. С нашата наклонена тоалетна такава опасност няма. Тя е така проектирана, че да увеличава участието на мускулите в горната и долната част на краката и да тренира тазовите мускули“, информира Джил.

От Британската тоалетна асоциация (BTA) подкрепят иновативната идея на StandardToilet. Компанията вече получава и изпълнява поръчки за наклонената тоалетна чиния. Желание да се сдобият с тоалетната са проявили от бензиностанции и различни институции. Цената е между 200 и 600 долара в зависимост от модела.

Още ефективни стратегии срещу хемороиди

За повече съвети за борба с хемороидите можете да посетите www.hemorid.bg. Това е сайтът на програма Хеморид, която има за цел да осигурява цялостна грижа за пациентите, предразположени към или имащи хемороидална болест.

Хората, стоящи зад Програмата, обединяват своите знания и опит, за да ги превърнат в работеща система за контрол и овладяване на хемороидите. Освен това тяхна основна цел е да намалят негативното отражение на хемороидите върху качеството на живот на засегнатите.

На базата на последните научни изследвания специалистите от Програмата насочват заинтересованите към начини за активен и здравословен живот без страдание. Предоставят компетентна и актуална здравна информация. Провеждат прегледи и онлайн консултации. Повече информация може да бъде получена на имейл: contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: