хемороиди причини
5
(3)

Неприятните разширени вени в ректалната област често се появяват сякаш „из невиделица“, но истината е, че има няколко основни причини за развитие на хемороиди. Прочетете следващите редове, за да се запознаете отблизо с 3 от тях.

Запек

Смело може да заявим, че констипацията е една от основните причини за образуване на хемороиди. Обяснението за тази негативна зависимост е, че при запек изпражненията са твърди. Напъването при дефекация увеличава притока на кръв към ректалната област и налагането във вените се повишава. Това предизвиква подуването им и появата на хемороидални възли. Към този мъчителен процес може да добавим продължителния престой върху тоалетната чиния. Този навик увеличава допълнително напрежението в ректалната зона и затруднява оттичането на кръвта. В резултат венозните сплитове се подуват и може да настъпи повишена болезненост и кървене на хемороидите. От казаното дотук става ясно защо е токова важно да регулираме изхожданията. Двете основни препоръки на специалистите за редовен стомах са придържане към балансирана диета, богата на фибри и прием на достатъчно течности.

Бременност – сред основните причини за хемороиди при жени

Бременността е особено рисков период за развитието на хемороиди. Всъщност се счита, че именно износването на плода е причината хемороидите да са много по-разпространени сред нежната половина от населението. Обяснението е, че след зачеване матката увеличава размера си и натискът, който оказва върху таза нараства. Увеличава се и напрежението върху вените в ректалната област, като при близо 60% от бременните жени се образуват хемороиди. Другият рисков фактор, свързан с развитието на разширени вени в деликатната зона е наддаването на килограми при бъдещите родилки. При част от жените проблемът с хемороидите остава и след раждането.

Наднорменото тегло е една от водещите причини за образуване на хемороиди

Хората с наднормено тегло или затлъстяване по-често страдат от хемороиди, защото излишните килограми оказват по-голям натиск върху ректума и повишават налягането на вените в аналната зона. В този случай за овладяване на хемороидите е много важно да се реши първопричината за проблема. Най-добрият метод е комбинация от балансирано хранене и редовна физическа активност. Всъщност, освен за отслабване, движението е от полза и за подобряване на циркулацията на кръв, и овладяване на хемороидалните възли. Важно уточнение е, че силовите тренировки не са най-подходящия избор за страдащите от хемороиди, защото напъването при вдигане на тежести може значително да влоши състоянието.

Всичко за хемороидите и тяхното овладяване ще откриете на…

Сайтът на програма Хеморид. Платформата е създадена, за да предостави леснодостъпна и актуална здравна информация, а също и практически доказани съвети за живот без страдание. Екипът ни постига тази цел като обединява знанията и опита на висококвалифицирани специалисти в областта, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Каузата е предоставяне на комплексна грижа за овладяване на хемороиди. Тук ще получите отговор на въпросите, които ви вълнуват. Възползвайте се от опцията да проведете онлайн консултация или да запишете час за преглед при нашите специалисти. Не се колебайте, а се свържете с нас още сега!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 3

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: