лек при хемороиди
5
(4)

Има много засегнати, търсещи лек при хемороиди. Но какво помага срещу тях и има ли домашни средства срещу хемороиди, облекчаващи симптомите? Прочетете всичко, което трябва да знаете за домашните средства за лечение на хемороиди тук, в статията.

Какво трябва да направите, ако имате хемороиди?

Най-добрият отговор на този въпрос е, че трябва да изберете холистичен терапевтичен подход, което означава – да използвате домашни средства срещу хемороидите и промени в диетата, както и мехлеми, и други лекарства, предписани от вашия лекар. Въпреки че често хемороидите не могат да бъдат напълно елиминирани, те могат да бъдат лесно лекувани.

Ако хемороидите са в напреднал стадий, препоръчваме вие и вашият лекар да обмислите допълнителни възможности за лечение. Но освен това, вие може да опитате различни домашни средства за хемороиди, за да облекчите симптомите си.

Лек при хемороиди – или домашните средства, които може да ползвате

Хемороидите обикновено се причиняват от прекомерно напрежение по време на изхождане. Хората със запек са склонни към появата им. Така че ако предотвратите ленивостта на червата, вие предотвратявате и появата на хемороиди, което означава да ядете храни, богати на фибри, напр. пълнозърнести, бобови растения, плодове и зеленчуци. Така, например, киселото зеле и накиснатите сушени плодове като сини сливи имат слабително действие.

Още един домашен лек при хемороиди с много фибри са пшенични трици, ленено семе или псилиум. Една супена лъжица на ден се приема с поне чаша вода. Важно е да приемате тези вещества с много течност, за да набъбнат добре в червата.

Ако имате запек, уверете се, че пиете достатъчно течности. Това изисква около един и половина до два литра на ден, за предпочитане под формата на вода или чай. Водата е невероятен лек при хемороиди.

Избягвайте храни, предизвикващи запек, като черен шоколад, боровинки, какао или бананово пюре. Черният чай с удължено действие също не се препоръчва. Избягвайте и неща, дразнещи лигавицата – напр. кафе и пикантни храни.

Лек при хемороиди – какво трябва да правите у дома?

Това, което също помага при хемороиди, е многото упражнения. Ако сте физически активни редовно, вие раздвижвате червата си. Това предотвратява запека и улеснява изхождането, което е голямо предимство, ако имате болезнени хемороиди.

Съветваме ви да внимавате с лаксативите при хемороиди, защото когато се приемат в продължителен период от време, те правят червата мудни и причиняват запек допълнително.

Интересен факт е, че наднорменото тегло насърчава развитието на досадните хемороиди, ето защо, ако сте с такова, е препоръчително да свалите ненужните килограми. Здравословната диета и многото упражнения помагат.

Бързата помощ при хемороидите са седящите бани с противовъзпалителни средства, които помагат изключително много. Те могат да спрат възпалението в ануса, облекчавайки също сърбежа и болката. Може към тях също да добавите масло от лайка или хамамелис във водата. Препоръчваме ви да сте внимателни към добавките, които използвате.

Правилно ходене до тоалетна – лек при хемороиди

Хемороидите често се причиняват от напрежение по време на изхождане. Поради тази причина се препоръчва да отделяте достатъчно време за изхождане и да не се напрягате прекалено силно. Просто се отпуснете. Също така, може да ви бъде полезно да поставите табуретка под краката си в тоалетната. Получаващата се поза подпомага изхождането.

Освен това, опитайте се да свикнете тялото си с редовни часове, в които то да посещава тоалетната. Например, винаги след закуска. Това ще помогне на червата ви да изградят нормален ритъм.

И запомнете – ако имате хемороиди, почиствайте областта на ануса си с вода. По-добре е също така да използвате меки кърпи, вместо тоалетна хартия. След това, винаги подсушавайте и избягвайте силното триене.

Открийте правилното решение за вас

Много хора отлагат консултацията със специалист, въпреки че страдат от хемороиди, с надеждата, че състоянието им ще се подобри. По-разумният вариант е още при първи симптоми да се потърси лекарска помощ и намери лек при хемороидите. А, за тази цел може да се обърнете към специалистите от програма Хеморид, които са винаги тук – за вас, а мисията им е една – по-добър живот за хората, страдащи от хемороиди.

Възползвайте се от онлайн консултациите, които те предлагат, без да се налага посещение на място. А, ако имате още въпроси – може да се свържете с тях на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: