от какво се получават хемороиди
5
(4)

Все повече експерти смятат, че отговорът на въпроса „от какво се получават хемороиди“ е наднорменото тегло. Разширените вени в ректалната зона са предпоставка за сериозен дискомфорт и могат да влошат качеството на живот. В същото време се оказва, че хемороидите са по-разпространен проблем, отколкото предполагаме. Ето защо е полезно да познаваме добре рисковите фактори за развитието на хемороиди. В следващите редове се спираме на килограмите.

Килограми и хемороиди – в неочаквана връзка помежду си

Наднорменото тегло и затлъстяването крият редица опасности за цялостното здравословно състояние. Рискът с развитието на хемороиди при хората с излишни килограми е свързан с повишеното налягане, което телесната маса оказва върху тазовото дъно. Този натиск нарушава кръвообращението в аналната зона и вените, разположени в областта на ректума, се подуват.

Но това далеч не е единственото свързващо звено между излишните килограми и хемороидите

Любопитно е, че за хората със затлъстяване са характерни още няколко рискови фактора, предразполагащи към разширяване на вените в ректалната зона. Може би най-същественият е бедната на фибри и богата на преработени храни диета. Този режим, известен още като „западна диета“, освен за наддаване на килограми е предпоставка и за запек. Нерегулярното изхождане е пряко свързано не само с развитието на хемороиди, но и с обострянето им, ако вече са налични. Следващата връзка, която учените откриват е, че при наднормено тегло или затлъстяване обикновено се наблюдават много ниски нива на двигателна активност. Заседналият начин на живот е пряка предпоставка за развитие на хемороиди.

След като обобщихме от какво се получават хемороиди, ето как да се преборим с тях

За хората с наднормено тегло и хемороиди е от ключово значение да се вземат мерки срещу първопричината за деликатното състояние. Отслабването пряко ще намали натиска върху хемороидалните вени в ректалната зона. Но стъпките, които се предприемат за здравословно сваляне на излишните килограми, ще сведат до минимум и косвените рискове за развитието на хемороиди при затлъстяване. Диетата богата на плодове, зеленчуци, фибри и чист протеин се свързва с положителен ефект върху дефекацията. А вкарването на движение в ежедневието, което е неизменна част от здравословните режими за отслабване, ще подобри циркулацията на кръв и ще предотврати застояването й в хемороидалните вени.

От какво се получават хемороиди и отговорът на още любопитни въпроси по темата ще откриете на www.hemorid.bg

Това е сайтът на програма Хеморид – нова програма, създадена за да бъде в помощ на хората с хемороиди. Тук обединяваме на едно място усилията на висококвалифицирани медицински специалисти, фармацевтичната индустрия, мрежа от клиники и консултативни центрове и пациенти от цялата страна. Каузата е ясна – предоставяне на цялостна грижа при хемороиди.

Освен компетентна актуална здрава информация и съвети за живот без страдание, Програмата предлага онлайн консултация и прегледи. За да разберете как да се възползвате от тях и да зададете въпросите по темата, които ви вълнуват, се свържете с нашия екип на имейл: contact@hemorid.bg

Ние сме насреща, за да ви съдействаме! Получете нужната информация, за да контролирате състоянието си по възможно най-добрия начин.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: