помощ при хемороиди
5
(4)

Въпреки, че тази тема набира все по-голяма популярност, все още има хора, които имат нужда от помощ при хемороиди. Тези хемороидални възли могат да причинят сериозен дискомфорт на страдащия и да навредят на качеството му на живот. Често пациентите се оплакват от парене, сърбеж и кървене от или около аналната област, но не винаги знаят как да се справят с проблема. Затова и в тази статия може да откриете препоръки за овладяване на симптомите при хемороиди, според степента на обостряне на състоянието.

Подходящи методи за помощ при хемороиди в зависимост от степента на обостряне

Ще започнем от там, че според тежестта на оплакванията се характеризират 4-ри степени на обостряне. Като в началната фаза на обостряне повечето пациенти могат бързо да усетят ефект за облекчаване на симптомите чрез хигиенно-диетичен режим. При втора степен вече, когато възпалението е на лице и е придружено с болка, и парене, могат да се добавят и някои добри практики като стоене в седящи вани например. Най-добре с добавена английска сол или пък екстракт от лайка за успокояване на раздразнената тъкан. Когато тези мерки не успяват да „потушат“ симптомите на възпалени хемороиди, може да се насочите към специалист за някои неинвазивни терапии като:

  • Лагиране с ластик – за спиране притока на кръв към възпалената тъкан с цел изсъхване на хемороида и падането му самостоятелно.
  • Склеротерапия – използва се за лечение на разширени вени, но също и като средство за помощ при хемороиди. При тази процедура във вената се инжектира химически разтвор, който причинява колапс на хемороида.
  • Инфрачервена фотокоагулация – лекарят използва инфрачервена светлина, за да прекъсне кръвоснабдяването на хемороидалната тъкан, което я кара да се свие.

Трета и четвърта степен са напреднали фази, които може да наложат хирургическа намеса.

Най-добрата помощ при хемороиди е превенцията

За да се предпазите от появата на неприятни хемороиди е добре да спазвате някои лесни стъпки. Като за начало включете към диетата си богати на фибри храни около 30-40 гр на ден. Това заедно с пиенето на достатъчно количество течност, в частност вода ще намали риска от появата на запек. Изхождането ще стане по-лесно и няма да предизвика възпаление на хемороидалната тъкан от напъване. Като рисков фактор за нарушаване нормалната циркулация на кръвта в ректалната област се оказва заседналия начин на живот. Ето защо съществуват подходящи упражнения, които са в помощ при хемороиди. Благодарение на някои от тях се укрепват кръвоносните съдове в аналната област и помагат за прибиране на хемороидалните възли. Друго важно нещо е да се поддържа добра хигиена и да се носи памучно бельо, което няма да предизвиква дразнене.

Помощ при хемороиди и допълнителна информация на едно място

Ако се притеснявате да говорите свободно за проблема с хемороидите и търсите помощ, то тогава може спокойно да се доверите на програма Хеморид. Това е една уникална платформа, която обединява опита на висококвалифицирани специалисти, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Целта е да се предостави пълна информация и емоционална подкрепа на страдащите от хемороиди. Каузата на целият екип на програмата е да създаде практически работеща система за контрол и овладяване на хемороидите, което безспорно ще подобри качеството на живот на засегнатите. Освен това, друго нейно предимство са онлайн консултациите, които се оказват по-удобни за пациента. Ако имате въпроси може да ги зададете по всяко време на е-майл – contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: