облекчаване на хемороиди
5
(2)

За неприятните моменти, в които се нуждаем от бързо облекчаване на хемороиди, споделяме 3 изпитани практики, които може да приложите в домашни условия. Най-често симптомите при обостряне на хемороиди в аналната област включват сърбеж, болка и ректално кървене. Ето какво може да помогне за справяне с оплакванията у дома.

Вана с английска сол

Седящата вана с английска сол е изпитано във времето домашно средство за успокояване на възпалената анална тъкан и намаляване на симптомите при хемороиди. За целта използвайте леген пълен с топла вода и добавете две чаши английска сол. Подходяща алтернатива е прилагането на топъл компрес или нагревателна подложка върху засегнатата зона. Това средство ще помогне за намаляване на подуването на хемороидалните вени и за възстановяване на кръвообращението в областта.

Прием на лаксативи

Запекът и напрежението при дефекация са известен рисков фактор за хемороиди. Омекотителите на изпражненията (лаксативи), които улесняват изхождането, могат да бъдат от полза при обострени хемороиди. Разбира се не бива да се прекалява с употребата на слабителни медикаменти, защото приемани често и в големи дози, те крият опасност от възникване на физическа зависимост. В тези случаи тялото започва да се нуждае от все по-силни стимулации, за да започне движение на червата. Първата стъпка при начална фаза на хемороиди е прилагането на подходящ диетичен режим, който съдържа изобилие от фибри за регулиране на дефекацията. Лаксативите са удачен избор, когато хемороидите са обострени и напъването при изхождане може да влоши състоянието, или по лекарска препоръка.

Локално прилагане на природни лекове за облекчаване на хемороиди

Природните лекове при раздразнени хемороиди имат мощни свойства за облекчаване на мъчителните оплаквания. Цинковият оксид има доказан противовъзпалителен ефект. Минералът помага за намаляване на паренето, болката и дразненето при хемороидална криза. Друг природен лек при хемороиди е лайката. Тази билка се препоръчва за намаляване на възпалението, успокояване и омекотяване на кожата в засегната зона. Невена също се препоръчва при обострени хемороиди. Растението съдържа етерични масла с мощно антисептично действие. Каротинът в състава на невена подпомага възстановяването на увредената тъкан, флавоноидите укрепват стените на капилярите и малките съдове, а кумаринът проявява антиинфламаторно действие. За да комбинирате ползите от тези три безценни природни средства при хемороиди, може да приложите в засегнатата област дермокозметичното средство за локална употреба ДжинДжира Актив спрей.

Пълен набор от препоръки за облекчаване на хемороиди

За още съвети за борба с хемороидите следете www.hemorid.bg. Това е сайтът на програма Хеморид, създадена за да осигури цялостна грижа за пациентите, предразположени към или имащи хемороиди.

Целта е постигането на контрол върху хемороидалната болест и намаляване на негативното отражение на хемороидите върху качеството на живот на засегнатите.

На базата на последните научни изследвания специалистите от Програмата насочват заинтересованите към най-актуалните стратегии за активен и здравословен живот без страдание. Предоставят компетентна здравна информация. Провеждат прегледи и онлайн консултации. Повече информация може да бъде получена на имейл: contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: