при запек и хемороиди
0
(0)

Подложката (столчето) за крака може да е от полза при запек и хемороиди. Това предполага изследване на американски учени. Данните са представени в рамките на Световния конгрес по гастроентерология, провел се през 2017 г. гр. Орландо, Флорида, САЩ.

При запек и хемороиди – нещо обещаващо

Проучването включва 52 мъже и жени на средна възраст от 29 години. Близо 30% от участниците споделят, че редовно изпитват затруднения при дефекация. Над 44% – че усилието при дефекация нараства все повече и повече. А около 56% – че забелязват следи от кръв по тоалетната хартия при опит за изхождане.

По всичко изглежда обаче, че подложката за крака променя ситуацията.

По време на изследването са регистрирани 1000 изхождания, от които над 700 са улеснени след използване на столчето за крака.

Резултатите говорят повече от думите!

Учените установяват, че употребата на подложка за крака е свързано със значително по-кратък престой в тоалетната. И още – с намалено напрежение при дефекация и с усещане за по-пълно изпразване на червата.

Удовлетвореността на участниците е висока.

Приблизително 2/3 от доброволците (особено тези, които са имали усещане за непълно изпразване на червата) възнамеряват да продължат да използват подложката за крака.

Коментарът на изследователя

„Смятам, че употребата на столче за крака е подходящ нефармакологичен метод при проблеми с изхождането или запек. При всички случаи обаче е добре да се преодолее неудобството и да се разговаря открито с лекаря за тоалетните навици“. На това набляга д-р Роан Моди. Той е специалист по вътрешни болести в медицински център „Уекснър“ към Държавния университет на Охайо, САЩ и главен автор на изследването.

Д-р Моди отбелязва, че подложката за крака не е изпробвана в старчески дом или болница, където потенциално би могла да бъде особено полезна. Накрая добавя, че са необходими повече проучвания, за да се оцени ефектът на подложката при рискови пациенти (като тези с хемороиди и/или запек от лекарства).

При запек и хемороиди има специалисти, на които може да се разчита във всеки един момент

Експертите от програма Хеморид са насреща, за да предложат разумен съвет, адекватно лечение или морална подкрепа на хората със запек и хемороиди. Благодарение на своя богат професионален опит и експертиза в областта на гастроинтестиналното здраве те правят всичко възможно, за да повишат качеството на живот на своите пациенти. При избора на лечение винаги вземат предвид индивидуалните предпочитания на пациента. Съобразяват се с характера и навиците му. Информацията, която предоставят е пълна, актуална и точна, проверена и подкрепена с научни данни.

Възползвайте се още сега от възможността за онлайн консултация тук.

За допълнителни въпроси пишете на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: