справяне с хемороидите
5
(1)

Окончателното справяне с хемороидите е възможно! Или поне така твърдят испански специалисти. По думите им инжектирането на микропяна във възпалените вени около ануса или в долната част на ректума е решението на проблема. „Подуването, болката, сърбежът и кървенето изчезват напълно до две седмици“, посочва д-р Пабло Анчустеги. Той е завеждащ Отделението по обща и храносмилателна хирургия в университетска болница „Санитас Ла Сарсуела“ в Мадрид.

Справяне с хемороидите със специална пяна

„Хемороидите са хроничен проблем. Сред основните причини за появата им са заседналият начин на живот, лошият хранителен режим и констипацията (запекът). Главните симптоми са болка, сърбеж, възпаление и кървене в областта на ануса. Това значително влошава качеството на живот на пациентите. Сега обаче можем да предложим окончателно и безболезнено решение – инжектирането на микропяна (склерозант). Ефектът е поразителен още в деня на процедурата (склеротерапия). Пациентите напълно забравят за дискомфорта“, информира д-р Анчустеги.

Методът е подходящ за мъже и жени на всякаква възраст. Може да се прилага както при външни, така и при вътрешни хемороиди, независимо от стадия на развитие. Противопоказен е единствено при бременни и кърмещи жени. Микропяната се инжектира в самия хемороид. Това води до неговото „изсушаване“, а оттам и до овладяване на възпалението, спиране на сърбежа и кървенето.

Още данни за механизма на действие, ефекта и самата процедура

„Инжектирането на микропяна в хемороида кара аналния или перианалния венозен плексус да се свие и да заздравее“, пояснява д-р Анчустеги. Той обръща специално внимание на факта, че процедурата е безболезнена и има висок процент на успеваемост. И още – само за 15 дни пациентът може напълно да забрави за дискомфорта и да повиши благоденствието си.

Лечението е одобрено от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA). Процедурата е с продължителност около 30 минути. Работи се със седация (по-лека форма на анестезия, при която пациентът остава в съзнание). След приключването на интервенцията пациентът е контактен и адекватен. Напуска болницата още същия ден и може веднага да се върне към ежедневния си ритъм на живот.

Още полезна информация, касаеща справяне с хемороидите

Повече за хемороидалната болест и борбата с нея можете да научите от сайта на програма Хеморидwww.hemorid.bg.

Програмата е плод на усилията на:

  • висококвалифицирани медицински специалисти
  • експерти от фармацевтичната индустрия
  • здравни работници в мрежата от клиники и консултативни центрове
  • пациенти от цялата страна

Целите на всички тези хора са повишаване информираността за хемороидите и подобряване живота на засегнатите. Начините за осъществяване на това са разнообразни. Като се започне от предоставяне на компетентна и актуална здравна информация, мине се през онлайн консултация и се стигне до прегледи.

Услугите са напълно безплатни. За някои се изисква предварително записване. Повече информация може да бъде получена на имейл: contact@hemorid.bg

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: