чай при хемороиди
5
(2)

Има различни видове чай при хемороиди, способни да намалят дискомфорта и да повишат качеството на живот на засегнатите. В следващите редове представяме на вашето внимание 4 от най-добрите отвари (за пиене, бани или компреси). Разберете кои са те!

Чай при хемороиди от розмарин

Благодарение на противовъзпалителните си свойства розмаринът е много добро природно средство при хемороиди. Друга полза от приема му при хемороидална болест е, че подобрява храносмилането, а оттам и общото здраве.

Изключително лесно е да се приготви чай вкъщи. Нужни са само 2 с.л. сушен розмарин и ½ л вода. Водата се оставя да заври, котлонът се изключва и се добавя розмаринът. Течността престоява няколко минути, прецежда се и се приема по 1 чаша на всеки 6 часа.

Отвара от бъз

Бъзът е растение с много ползи за здравето. Освен при грип, настинка, температура, ринит, рани, натрупване на пикочна киселина, бъбречни проблеми, изгаряния и ревматизъм, той помага и при хемороиди. На страдащите от хемороидална болест се препоръчва лековита отвара от 1 шепа бъз, 1 шепа листа на кафе, 1 шепа листа от хамамелис и 2 л вода. Съставките се слагат във вряла вода за 15 минути. Течността се прецежда и след като изстине до телесна температура, се правят седящи бани 2 пъти дневно.

Запарка от хамамелис

Хамамелисът има противовъзпалително, антихеморагично и стягащо действие, което го прави особено подходящ при хемороиди.

За лечебна отвара са нужни 1 шепа хамамелис и ½ л вода. След като водата заври, се добавя хамамелисът и се оставя да ври 5 минути. Прецедената течност се използва за ежедневни седящи бани до подобряване на симптомите.

Чай при хемороиди от лайка

Лайката не само намалява възпалението при хемороиди, но подобрява храносмилането и действа оздравяващо при кожно раздразнение. С нея се правят компреси.

За приготвяне на отвара са необходими 1 с.л. сушен цвят от лайка и 100 мл вода. След завиране на водата, котлонът се изключва и се добавя лайката. Течността се оставя за 5 минути и се прецежда. Потапя се чиста кърпа и се оставя да престои върху засегнатите области около 15 минути.

Приемът на чай при хемороиди далеч не е единственото решение за засегнатите

Вижте още начини за овладяване на дискомфорта на www.hemorid.bg. Това е страницата на Програма Хеморид, която съдържа полезна информация за проблема и начините за неговото овладяване. Висококачествена грижа при хемороиди е кауза, зад която застават:

  • висококвалифицирани медицински специалисти
  • експерти от фармацевтичната индустрия
  • здравни работници в мрежата от клиники и консултативни центрове
  • пациенти от цялата страна

Всеки заинтересован може да получи онлайн консултация или да се подложи на преглед. Повече информация за предлаганите услуги може да бъде получена на тел.: (+359) 2/437 37 95.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: