хемороиди при деца лечение
5
(6)

Въпреки че по-често обсъждаме стратегиите за лечение на хемороиди при възрастни, трябва да сме наясно, че състоянието засяга и деца. Хемороидите не са така очевидни, както ожуленото коляно или натъртен лакът, но дискомфортът, който причиняват на малчуганите, не е за пренебрегване. Хемороидите са подути вени в областта на ректума или ануса. Причина за появата им е повишено налягане в областта, най-често в резултат на запек или напъване при изхождане. В следващите редове споделяме повече за хемороидите при най-малките.

Симптоми на хемороиди при деца

Хемороидите не са сред разпространените състояния при децата, но констипацията е. Въпреки че не винаги запекът води до подуване и болезненост на вените в ректалната област, е важно родителите да могат да разпознаят признаците на хемороиди при малчуганите. Най-често отличителните симптоми са появата на малки подути области близо до ректума. Болката, сърбежът и наличието на кръв при изхождане също са обезпокоителни сигнали, подсказващи за хемороиди. Добрата новина е, че има стратегии за овладяване на хемороидите при деца, които са приложими и в домашни условия.

Лесни и безопасни стратегии за лечение на хемороиди при деца

Една от най-важните стратегии в лечението на хемороиди при деца е да се преборим с най-честия виновник за появата им – запека. Обикновено от констипация страдат децата, които се хранят предимно с въглехидрати, а в менюто им отсъстват фибри и достатъчно течности. Колкото по-дълго изпражненията престояват в дебелото черво, толкова по-твърди и сухи стават, а това може да причини разширяване на кръвоносните съдове в ректалната област. Менюто, богато на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и бобови култури противодейства на запека. Приготвянето на сок от сини сливи или похапването на круши се свързва с ползи за преодоляване на констипацията и улесняване на изхождането при деца.

Топлите вани могат да бъдат лек за много от детските оплаквания и хемороидите не са изключение. Добър начин за облекчаване на болката, която може да придружава хемороидите, е да накиснете областта на ректума в топла вода. Можете също да прилагате хартиени кърпи с топла вода върху областта, редувайки с хладни компреси. Тези процедури, изпълнявани веднъж или два пъти дневно за по 10-15 минути, спомагат за намаляване на подуването, възпалението и дискомфорта.

Също така при хемороиди родителите трябва да избягват използването на кърпички с алкохол или аромати в засегнатата зона. Почистването със суха тоалетна хартия също може да предизвика допълнително раздразнение на деликатната кожа, така че за хигиена се препоръчва измиване с хладка вода.

След измиване и подсушаване при хемороиди е удачно в зоната да се нанесе висококачествено дермокозметично средство за омекотяване на деликатната кожа и облекчаване на раздразнението. Подходящи за целта са натурални продукти като ДжинДжира Актив спрей, съдържащи цинков оксид, лайка и невен – известни със своите облекчаващи болката и намаляващи възпалението свойства.

Помощ за овладяване на хемороиди при деца

Най-добрите съвети за лечение на хемороиди при деца може да получите от специалистите в областта. Експертите от програма Хеморид са насреща, за да окажат нужната грижа и помощ на децата с хемороиди у нас. Те проявяват индивидуално отношение към всеки малък пациент и осигуряват за него най-доброто лечение. Дават насоки на родителите как да подобрят качеството на живот на малчуганите.

Възползвайте се от възможността за налагане на траен контрол над хемороидите по възможно най-добрия начин като зададете своите въпроси чрез формата за онлайн консултация тук.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 6

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: