етерични масла за лечение на хемороиди
5
(1)

Използването на етерични масла за лечение на хемороиди е все по-често срещан метод сред хората, страдащи от състоянието. Хемороидите представляват подути и възпалени вени в ректума, които причиняват значителен дискомфорт и болка. Те възникват при повишено налягане върху тазовите и ректалните вени, най-често провокирано от напрежение по време на изхождане, хроничен запек, бременност, затлъстяване и др. В тази статия споделяме ползите от използването на етерични масла като идентифицираме най-добрите възможности.

Етерични масла за лечение на хемороиди – не пропускайте Чаеното дърво

Маслото от Чаено дърво е известно със своите мощни антисептични и противовъзпалителни свойства. Когато се използва за лечение на хемороиди, може да помогне за намаляване на подуването и облекчаване на болката. В него се съдържа съединението терпинен-4-ол, което доказано ефективно намалява възпалението. Прилагането на разредено масло от Чаено дърво върху засегнатата област също може да предотврати инфекция и да насърчи заздравяването. Въпреки това е важно да разреждате в базово масло като кокосовото например, за да избегнете дразнене на кожата.

Лавандулово масло за лечение на хемороиди

Лавандуловото масло е добре известно със своите успокояващи ефекти. Неговите противовъзпалителни и аналгетични свойства го правят отличен избор като част от нужните етерични масла за лечение на хемороиди. Лавандуловото масло може да помогне за намаляване на болката, подуването и дразненето, свързани с хемороидите. Освен това антисептичните му качества предотвратяват инфекция в засегнатата област. За да използвате лавандулово масло, смесете няколко капки с базово масло и го нанесете внимателно върху хемороидалните възли. Друго качество на маслото е неговият успокояващи аромат, който помага за намаляване на стреса. Това е важно, тъй като състоянието носи със себе си известни проблеми по отношение емоционалното състояние на засегнатия.

Кипарисово масло – едно от не толкова известните етерични масла за лечение на хемороиди

Кипарисовото масло е друго ефикасно етерично масло за лечение на хемороиди. Известно със своите стягащи свойства, кипарисовото масло помага за стягане и свиване на кръвоносните съдове, намалявайки размера на хемороидите. Освен това има хемостатични свойства, което означава, че може да помогне за спиране на кървенето, свързано с хемороиди. Прилагането на разредено масло от Кипарис върху засегнатата област може да осигури облекчаване на болката и подуването. Неговите антиспазматични свойства също помагат за облекчаване на мускулни спазми и дискомфорт.

Масло от Мента за лечение на хемороиди

Маслото от Мента е известно със своите охлаждащи и успокояващи свойства. Когато се прилага върху хемороиди, може да осигури незабавно облекчение на болката и сърбежа. Ментолът в него действа като естествен аналгетик и противовъзпалително средство. Освен това маслото от Мента помага за подобряване на притока на кръв, което може да помогне в лечебния процес.

Допълнителна информация и ценни съвети за лечение и овладяване на хемороиди

Всичко това ще откриете на сайта на програма Хеморид. Платформата предоставя леснодостъпна и актуална здравна информация за хемороидите. Ще откриете и практически изпитани съвети за живот без страдание. Програмата обединява знанията и опита на висококвалифицирани специалисти в областта, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Целта е предоставяне на комплексна грижа за профилактика и овладяване на хемороиди. Но това не е всичко! Тук може да зададете вашите въпроси за деликатното състояние и да се възползвате от опцията за онлайн консултация или записване на час за преглед при нашите специалисти. Не се колебайте, а се свържете с нас още сега на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: