билки за хемороиди
4.3
(9)

Вече има различни методи за лечение на хемороиди, като използването на билки се оказва доста ефикасен и безопасен начин за това. Като цяло около 4,4% от населението в световен мащаб получава хемороиди през определен период от живота си. Неприятните симптоми като болка, подуване, кървене и сърбеж могат сериозно да навредят на качеството на живот на засегнатия. Затова не вземайте прибързани решения, без правилна консултация и информираност относно лечението на хемороидите. Ако състоянието ви не е спешно и дискомфорта, който изпитвате не е сериозен, може да изпробвате и други начини за справяне с проблема. Билколечението е чудесна алтернатива за това.

Лековитите билки – метод за облекчаване на неприятните симптоми при хемороиди

Народната медицина през вековете е доказала ефективността си в много направления. Употребата на билки за различни състояния, може да помогне за тяхното облекчаване или лечение. В тази статия ще разгледаме 3-те най-добри такива за лечение на хемороиди.

Конски кестен

Екстрактът от тази билка има доказани ползи за овладяване на симптомите при хемороиди като сърбеж, дразнене и болка. Веществото есцин, което се намира в конския кестен има най-различни свойства. Те главно са насочени в регулиране дейността на сърдечно-съдовата система, укрепване на венозната система, подобряване циркулацията на кръвта и др. Противовъзпалителните и венозащитните функции на есцина оказват положително влияние върху еластичността на кръвоносните съдове и предотвратят риска от повторна поява на хемороиди. Освен това веществото в екстракта от конски кестен има и аналгетичен ефект и повлиява болката, и неприятния сърбеж.

Хамамелис

Билката често се използва като естествено средство за облекчаване на дискомфорта и болката, причинени от хемороиди. Хамамелисът има противовъзпалителни и хемостатични свойства, което от своя страна помага за лечение при:

  • Зачервяване и сърбеж
  • Подуване и болка
  • Спиране на кървенето, при хемороиди

Съдържащите се в хамамелис съединения – галова киселина, танини и антиоксиданти, спомагат за намаляване възпалението и успокояване на кожата, при локално приложение върху засегнатата зона.

Невен

Установено е, че невенът има силни противовъзпалителни свойства поради високото си съдържание на флавоноиди. Благодарение на действието на билката се подобрява състоянието на раздразнените хемороиди и тяхното заздравяване. Използването на дермокозметично средство в състава на което влиза невен, е удачно за локално лечение. Такъв натурален продукт е ДжинДжира Актив спрей, в който се съдържат и активните съставки цинков оксид и лайка. Всички те спомагат за намаляване на болката и възпалението при хемороиди.

За още полезни съвети за лечение на хемороиди може да се разчита на специалистите от Програма Хеморид

Програма Хеморид е уникална по рода си платформа, създадена да повиши осведомеността по темата с хемороидите и да предостави комплексна и цялостна грижа за своите пациенти. Тя събира всичко за хемороидите на едно място, опита на висококвалифицирани специалисти в областта, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Пълноценен живот за хората, страдащи от хемороиди е каузата, за която работят всички, свързани с програмата. Освен това можете да се възползвате и от онлайн консултации, които са напълно безплатни. За въпроси и допълнителна информация нашият екип е винаги на разположение – contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.3 / 5. Брой гласове: 9

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: