хемороиди при деца
5
(2)

Звучи странно, но е факт, че има хемороиди при деца. Повече за проблема и начина за справяне с него – вижте в следващите редове!

Хемороиди при деца – полезна информация

Започваме с това, че хемороидите са васкуларни образувания в аналния канал. Основната им физиологична функция е да участват в изхождането и да поддържат ануса затворен. Превръщат се в проблем, когато се възпалят. Засегнатите са предимно възрастни. Младите хора и (както вече споменахме в началото) децата обаче също не са застраховани.

Причините за поява на хемороидална болест при деца са същите като при възрастните.

Един от най-честите предразполагащи фактори е запекът. Трудното изхождане в комбинация с твърдите фекалии провокира болка особено при външни хемороиди.

Друг допринасящ фактор е дизентерията. Това е инфекциозно заболяване на червата (най-вече дебелото черво). Протича със силна диария и е способно да нанесе поражения на стомашно-чревния тракт. Децата лесно могат да се заразят, като инфекцията трябва да бъде овладяна в рамките на няколко дни. В противен случай рискът от хемороиди значително се увеличава.

Трета по ред, но не и по значение причина за хемороиди в детска възраст е бедното на фибри хранене

Именно поради това образователни институции и здравни министерства настояват за повече внимание към храната, приемана от децата.

По отношение на симптомите специалистите са категорични, че основните са следи от кръв в изпражненията. Още един издайнически признак е плачът при изхождане или непосредствено след него.

За щастие, проблемът при децата може да бъде овладян с помощта на някои доказани и изпитани във времето методи. Такива са приемът на повече храни, богати на фибри, като овесените ядки, броколите, ябълките, лещата, черният боб, булгурът, пълнозърнестият хляб. Добрата хидратация също е от изключителна важност за нормализиране на чревната функция и подобряване на здравословното състояние. И редовната физическа активност подпомага чревното здраве и благоприятства доброто състояние на стомашно-чревния тракт.

В борбата с хемороиди при деца вече може да се разчита на висококвалифицирани и опитни специалисти

Експертите от програма Хеморид са насреща, за да окажат нужната грижа и помощ на децата с хемороиди у нас. Те проявяват индивидуално отношение към всеки малък пациент и осигуряват за него най-доброто лечение. Дават насоки на родителите как да подобрят качеството на живот на малчуганите.

Следете графика, който се обновява периодично на сайта на Програмата www.hemorid.bg. Възползвайте се от възможността за налагане на траен контрол над хемороидите по възможно най-добрия начин като зададете своите въпроси чрез формата за онлайн консултация тук.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: