хамамелис при хемороиди
5
(1)

Използването на хамамелис при хемороиди може да намали дискомфорта и влошеното качество на живот при засегнатите пациенти. Това растение е лек от природата за овладяване на болката, сърбежа и раздразнението при хемороиди. Листата и кората на този храст обикновено се използват за производство на течност, известна като вода от хамамелис или дестилиран екстракт от хамамелис. Хората използват хамамелиса като лекарство от векове, а в следващите редове споделяме повече за приложението му при хемороиди.

Хамамелис при хемороиди – как помага?

Кората, от която се извлича хамамелисът, съдържа голямо количество полезни фитохимични съединения, включително танини и флавоноиди. И двете са антиоксиданти, които предпазват клетките от увреждане от свободните радикали и имат противовъзпалителни, и антимикробни свойства. Природният лек помага за облекчаване на възпалението, зачервяването и паренето при обострени хемороиди. Хамамелисът е природен вазоконстриктор, което означава, че помага за свиване на кръвоносните съдове, като в резултат намалява подуването и спира кървенето при хемороиди.

Как да използваме този природен лек при хемороиди?

Когато става въпрос за лечение на хемороиди, хамамелисът е широко достъпен и лесен за употреба. Един от най-простите начини да се възползвате от лечебната му сила е да го нанесете директно върху хемороидите. За целта потопете памучен тампон в разтвора от хамамелис и леко потупайте областта. Трябва да почувствате моментално охлаждане. Заслугата е на таниновата киселина в състава му. Изследванията в „ACS Applied Materials & Interfaces“ предполагат, че съединението намалява подуването при контакт, притъпява болката и ускорява заздравяването на кожните раздразнения. Малък недостатък на това натурално средство е, че може да изсуши кожата. Ето защо не се препоръчва да се нанася повече от един-два пъти дневно. За да се избегне подобно дехидратиране в областта около хемороидалните възли, е удачно да се прилага успоредно овлажняващ и успокояващ локален продукт като ДжинДжира Актив спрей. Натуралното средство съдържа цинков оксид, лайка и невен – известни със своите облекчаващи болката и намаляващи възпалението свойства. В допълнение формулата на продукта е подсилена от хидратиращи компоненти и висококачествени емолиенти, които омекотяват и овлажняват чувствителната кожа.

Следете ни за още полезни съвети за овладяване на хемороидите!

Програма Хеморид е уникална по рода си платформа, създадена с цел да повиши осведомеността по темата и да предостави комплексна грижа на пациентите с хемороиди. За максимална полезност тя обединява знанията и опита на висококвалифицирани медицински специалисти, фармацевтичната индустрия, мрежа от клиники и консултативни центрове и пациенти от цялата страна. На сайта на програмата www.hemorid.bg ще откриете актуална здравна информация, практически съвети за овладяване на хемороиди, онлайн консултации и прегледи. При въпроси, използвайте контактната форма тук. Нашият екип е на среща за съдействие!

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: