естествени средства хемороиди
5
(4)

Неприятните хемороиди са сериозен проблем, който засяга хора от всички възрасти и затова облекчаването им с естествени средства носи големи ползи. Дискомфортът в ректалната област може да влоши качеството на живот на засегнатия. За щастие обаче има много информация и насоки, които могат да помогнат за облекчаване на симптомите и намаляване на възпалението. Домашната натурална терапия има висока ефективност и не представлява риск за влошаване на състоянието. Затова и в статията сме подготвили някои подходи с натурални средства за преодоляване на хемороидалната криза.

Най-добрите препоръки и естествени средства за облекчаване на хемороиди

Когато говорим за по-леки случаи на хемороиди, хигиенно-диетичния режим е първи избор за тяхното облекчаване. Обикновено се състои от билкови вани, богата на фибри диета, прилагане на локални средства и правилна анална хигиена. Ето как да включите някои от тези естествени средства във вашата рутина срещу неприятните хемороиди.

Богато на фибри меню

Тъй като запекът е един от основните фактори за появата на хемороиди, осигуряването на достатъчно количество фибри би помогнало за преодоляване на проблема. Според различни източници, необходимата доза влакнини за ден е около 25 – 38 гр. Техният редовен прием спомага за по-лесна дефекация и намалява възпалението и кървенето на хемороидите. За набавянето на достатъчно количество фибри към менюто трябва да се добавят храни като: ябълки, авокадо, броколи, пълнозърнести храни, ленено семе.

Потапяне в топла вана

Потапянето в топла вода за 15-20 минути е едно от естествените средства за облекчаване на хемороидите и дискомфорта предизвикан от тях. Можете да добавите английска сол, запарка от лайка или няколко капки етерично масло, подходящо за състоянието. Това ще намали възпалението, ще облекчи раздразнението и ще помогне за по-бързото прибиране на хемороидалните образувания. Освен това може да използвате и така наречените седящи вани като допълнително средство срещу хемороидите.

Прилагане на локални средства върху засегнатата зона

Прилагането на естествени средства директно върху мястото, където се намират хемороидите показват завиден ефект в борбата срещу тях.

Според редица направени изследвания растението Алое Вера има противовъзпалителен ефект и може да помогне за заздравяване на рани. Директното му приложение ограничава паренето, неприятния сърбеж и болката и намалява подуването на хемороидалните възли. Важно е то да е в чиста форма, без добавки за максимален ефект.

Натуралното кокосово масло е широко използвано средство за облекчаване на различни състояние. То е естествен овлажнител и локалното му прилагане помага при симптомите на хемороиди като:

  • Намалява дразненето и подуването
  • Успокоява сърбежа в засегнатата зона

Качествена информация и допълнителни насоки за справяне с проблемните хемороиди

Програма Хеморид е уникална по рода си платформа предоставяща своевременна, компетентна и достоверна информация, подкрепена с научни факти. Тя събира на едно място знанията, информацията и опитът, и ги превръща в работеща система за контрол и овладяване на хемороидалните образувания. Пълноценен живот за хората, страдащи от хемороиди е каузата, за която работят всички, свързани с Програмата. Освен това тя обединява усилията на висококвалифицирани специалисти, фармацевтичната индустрия и мрежа от клиники и консултативни центрове. На базата на научни изследвания те ще могат да ви насочат към:

За въпроси и допълнителна информация нашият екип е винаги на разположение – contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 4

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: