хемороиди при деца
5
(1)

Състоянието хемороиди при деца все по-често започва да се разпространява сред съвременното поколение. Разбирайки причините и прилагане на практически стратегии за насърчаване на здравословни навици, може ефективно да се управлява този деликатен проблем. И така да се облекчат симптомите на детето. В днешната статия ще ви помогнем да сте информирани и готови за действие по отношение темата хемороиди при деца.

Основни причини за поява на хемороиди при деца

Хемороидите при деца могат да бъдат причинени от различни фактори. Хроничният запек е основен виновник, тъй като напрежението по време на изхождане може да окаже натиск върху вените в ректума и ануса, което води и до появата на неприятните подутини. Освен това, продължителното седене на тоалетната, неадекватният прием на течности и диета с ниско съдържание на фибри допринасят за появата на запек. Така се увеличава и риска от поява на хемороиди при деца. За съжаление казваме, че е проблем на съвременното поколение, заради заседналия начин на живот, който водят подрастващите. Прекомерното стоене пред екраните оказва влияние и за появата на хемороидалните възли. Липсата на движение, затлъстяването са нашумели проблеми, чието решение не трябва да търпи отлагане. Да не говорим и за некачествената храна, която консумират децата. Богата на трансмазнини, бедна на полезни вещества, която изкарва от баланс здравето на червата и води до проблеми с изхождането.

Симптоми показващи наличие на хемороиди при деца

Понякога е трудно да се разбере от какво страдат децата поради неспособността им да изразят и опишат симптомите или болката, които изпитват. Затова е необходимо родителите да бъдат бдителни за признаци като:

  • Сухота и твърди изпражнения на детето
  • Наличието на зачервяване и подуване в областта на ануса
  • Усещане на сърбеж в аналната област
  • Забелязване на петна от кръв или кървене в пелените, или по време на процеса на дефекация и върху тоалетната хартия

Лесни и безопасни стратегии за лечение на хемороиди при деца

Една от най-важните стратегии в лечението на хемороиди при деца е да се преборим с най-честия виновник за появата им – запека. Обикновено от констипация страдат децата, които се хранят предимно с въглехидрати, а в менюто им отсъстват фибри и достатъчно течности. Необходимо е да се преосмисли менюто на подрастващите и то да бъде богато на плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и бобови култури, които противодействат на запека. Приготвянето на сок от сини сливи или похапването на круши се свързва с ползи за преодоляване на констипацията и улесняване на изхождането при деца. Нека не се забравя и приема на течности – вода на стайна температура, топъл чай с мед е добър избор в случая.

Седящите вани могат да бъдат лек за много от детските оплаквания и хемороидите не са изключение. Добър начин за облекчаване на болката, която може да придружава хемороидите, е да накиснете областта на ректума във вода. Добавянето на запарка от лайка или смрадлика допълнително ще облекчат болката, възпалението и подуването. Налагането на компреси е алтернатива, ако детето не иска да стои във ваната.

Също така при хемороиди родителите трябва да помислят и за добрата хигиена на детето. Най-добре е след изхождане детето да се измива добре с хладка вода. Ако това не е възможно избърсването е добре да става с мокри кърпи, без съдържание на алкохол и аромати, които допълнително могат да раздразнят и без това чувствителната зона.

След измиване и подсушаване е удачно в зоната да се нанесе висококачествено дермокозметично средство за омекотяване на деликатната кожа и облекчаване на раздразнението при хемороиди при деца. Подходящи за целта са натурални продукти като ДжинДжира Актив спрей, съдържащи цинков оксид, лайка и невен – известни със своите облекчаващи болката и намаляващи възпалението свойства.

Помощ и допълнителна информация за овладяване на хемороиди при деца

Най-добрите съвети за лечение на хемороиди при деца може да получите от специалистите в областта. Затова родители, може да се доверите на експертите от програма Хеморид. Те са насреща, за да дадат информация и да окажат помощ на децата с хемороиди. Те проявяват индивидуално отношение към всеки малък пациент и осигуряват за него най-доброто лечение. Освен за тях дават насоки и на родителите как да подобрят качеството на живот на малчуганите.

Възползвайте се сега от възможността за налагане на траен контрол над хемороидите по възможно най-добрия начин. Това става много лесно и, нужно е само да зададете своите въпроси чрез формата за онлайн консултация тук.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: