домашно лечение на хемороиди
5
(2)

Домашно лечение на хемороиди – да, то също действа. Болка, парене, сърбеж и дори кървене – симптомите са познати на много хора. За щастие, има някои естествени средства, които могат да ви помогнат да се отървете от хемороидите, а нека сега научим повече за тях.

Преди да прибегнете към домашно лечение на хемороиди, все пак съветваме да се консултирате с лекар и/или преди това да сте изчерпали всички възможности за лечение.

Всички варианти на домашно лечение на хемороиди се изпълняват след добро измиване и внимателно подсушаване на аналната зона.

Домашно лечение на хемороиди – възможностите, които може да опитате

  • Суров картоф – всъщност, това е една от най-разпространените “рецепти” срещу хемороидалната болест, която се бори с отока и кървенето. А, тя е следната – взимате суров картоф, който измивате добре под течаща вода. Изрязвате част от неговата вътрешност във формата на анална свещичка, която поставяте в проблемното място за цялата вечер. На сутринта, премахвате внимателно и измивате мястото с хладка вода.
  • Здравец – това е растение, познато на мнозина. След като измиете и подсушите добре лист от него, навийте го на тръбичка, сложете малко естествена мазнина и поставете в ануса за през нощта. Изпълнявайте това домашно лечение на хемороиди в рамките на 7 дни и ще забележите разликата.
  • Алое вера – лекът, използван от мнозина. Освен срещу хемороиди, гелът от растението се използва и за различни кожни заболявания. Смята се, че той има противовъзпалителни свойства, които могат да намалят дразненето. Въпреки това, преди да приложите локално, уверете се, че не сте алергични към него.
  • Кокосово масло – може да приемате както вътрешно, така и външно. А, ако правите седящи бани, то към тях може да добавите от маслото, което ще помогне за свиване на хемороидите. Съветваме да не го употребявате, в случай че хемороидите са следствие на диария, тъй като кокосовото масло може да влоши състоянието ви.
  • Лед – както знаете, водата лекува. Срещу кървящите хемороиди помага ледът – напълнете гумена ръкавица с вода, завържете я и я замразете. След това извадете от фризера и наложете върху болното място, не директно, за да не се получи изгаряне. Оставете за около 10 минути и отстранете.
  • Прополис – с него може да направите лечебен крем, а рецептата е следната – загрявате висококачествено, истинско масло в съд на ниска температура. След като се разтопи го сваляте от котлона, след което добавяте 10 гр настърган на ситно прополис. Бъркайте, докато сместа стане хомогенна. Изместете сместа в стъклено бурканче и оставете в хладилника. Мажете ануса 2-3 пъти дневно, естествено – след като първо сте почистили мястото с хладка вода.
  • Лайка – настойката от лековитата билка, която ще облекчи симптомите. Сложете лайка на котлона и изчакайте докато кипне, след което оставете за 20 минути. Прецедете я и я излейте в леген. Седнете в него, докато напълно изстине. Така вие ще облекчите състоянието си и болките няма да са както преди.
  • Змийска хурка, змийски лапад или змиярник – отново ще препоръчаме нещо за външна употреба. Към 20 гр надробени грудки от билката се прибавят 120 мл ракия. Оставяте сместа да престои 2 седмици, след което я прецедете. За крайна употреба, смесете 1 с.л. вода с 5 капки от отварата и поставете течността върху марля. След това, наложете върху хемороидите за около 15 минути и отстранете внимателно. Не забравяйте, че билката е силно действаща и отровна, за което съветваме консултация със специалист.

И така, това бяха нашите предложения за домашно лечение на хемороиди, които могат да облекчат симптомите ви. Въпреки всичко, ние съветваме да се доверите на специалистите в областта, а домашното лечение на хемороиди – да оставите за по-късен етап, след изчерпване на всички други възможности.

Доказана помощ срещу хемороиди

Полезна и достоверна информация относно хемороидалната болест може да научите от сайта на програма Хеморид. Платформата събира знанията и опита на висококвалифицирани специалисти в областта, както и на пациенти. Целта на усилията ни е да повишим осведомеността относно хемороидите, както и да подобрим качеството на живот на всички засегнати. Предоставяме компетентна и актуална информация относно състоянието на всеки, а също даваме възможност за онлайн консултации. Ние знаем колко труден може да бъде животът с хемороиди и затова сме тук, да помагаме!

За повече информация за предлаганите от нас услуги, може да получите на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: