операция на хемороиди
4.4
(5)

Пристъпването към операция на хемороиди често е най-доброто решение при по-тежките случаи. На това обръщат внимание испански специалисти.

Операция на хемороиди – най-важното накратко

Една значителна част от пациентите с хемороидална болест търсят лекарска помощ чак след като състоянието им се влоши. Така в един момент за тях единственото решение е оперативното лечение. „Искам да успокоя пациентите, че няма защо да се страхуват от операцията на хемороиди. Тя се извършва под упойка. След интервенцията за комфорт на болния се дават допълнително обезболяващи“, посочва хирургът д-р Антонио Онсаин от болница „Киронсалуд“ в испанската провинция Биская.

В зависимост от състоянието на пациента се използват различни хирургични техники.

Класическите техники за хемороидектомия (изрязване и премахване на хемороидалните възли) са ефективни, но има риск от следоперативни усложнения. Такива са задръжка на урина, кървене, а нерядко и болка.

Алтернатива на класическата хемороидектомия е трансаналната хемороидална дезартеализация (Transanal Hemorrhoidal Dearterialization, THD)

Този миниинвазивен хирургически метод се смята за златен стандарт в световен мащаб за лечение на вътрешни хемороиди. Прилага се при хемороиди във II, III и IV стадий, като лекува самата причина за тяхната поява. „Интервенцията е кратка, следоперативната болка е минимална, а възстановяването е изключително бързо. Пациентите се изписват до няколко часа след манипулацията, а 48 часа по-късно вече могат да се върнат на работа. Обикновено се връщат към нормалното си ежедневие (в т.ч. полов живот и умерено физическо натоварване) една седмица след процедурата“. Информацията идва от д-р Хуан Игнасио Алберди от болница „Кирон“ в гр. Сан Себастиан.

Д-р Алберди обяснява още, че при THD методът с помощта на ултразвукова сонда (доплер) се локализират кръвоносните съдове, които кръвоснабдяват хемороидалните възли. Тези кръвоносни съдове се пришиват и лигират. По този начин притокът на кръв към хемороидите се спира и те постепенно атрофират (изсъхват).

Операция на хемороиди – не чакайте, а действайте

Както вече стана ясно, операцията не бива да се отлага. Ако все пак имате колебание или нужда от допълнително мнение, винаги можете да се обърнете към специалистите от програма Хеморид. Те са винаги насреща за съвет. Вземат предвид състоянието на всеки пациент и предлагат най-подходящото лечение. При нужда оказват и емоционална подкрепа на засегнатия и близките му. Мисията им е една – осигуряване на пълноценен живот на страдащите от хемороиди.

Специалистите от Програмата провеждат онлайн консултация тук. Услугата е напълно безплатна. Повече информация може да получите на имейл: contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 4.4 / 5. Брой гласове: 5

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: