хемороиди лекар
0
(0)

Често неприятните хемороиди се развиват внезапно и изчезват сами, но понякога е необходимо посещение при лекар за по-бързо облекчение на симптомите и за предотвратяване на повторната им поява. Най-често разширените вени в аналната област са съпроводени от смущаващи оплаквания, като сърбеж, болка и кървене. Ако хемороидите са вътрешни, е възможно пациентите да нямат симптоми. Хапването на повече фибри и пиенето на достатъчно вода със сигурност ще е от полза за справяне с хемороидите в домашни условия. Но понякога състоянието се нуждае от специфичен подход за лечение. Ето кои са индикациите, подсказващи, че е време да се консултирате със специалист.

Кървене при хемороиди – по-добре посетете лекар

Ако забележите анално кървене преди, по време или след изхождане, то е желателно да потърсите медицинска помощ. Причината е, че освен хемороидите, други сериозни заболявания също може да са причина за кръв в изпражненията. Стряскащият симптом при възпалени хемороиди се появява поради изтъняване на венозните стени, което създава риск от разкъсване. Хемороидалното кървене обикновено е обилно, появява се в резултат от напъване при дефекация и отшумява бързо. Все пак си струва да проверите първопричината и да вземете мерки в посока превенция на повторно кървене.

Ако дискомфортът при хемороиди не изчезне в рамките на седмица, посетете лекар

Когато имате постоянен дискомфорт, болка или сърбеж в продължение на повече от седмица – време е да говорите с лекар. Докато някои симптоми на хемороиди отшумяват сами, други преминават едва след спазване на индивидуална терапия. Специалистът ще препоръча лечения, които работят най-добре за вашия случай. Терапиите варират от консервативни, като диетично-хигиенен режим или процедури, като лигиране с ластик, до по-инвазивни подходи като хирургическа интервенция.

Симптомите продължават да се влошават

Въпреки че много домашни средства осигуряват временно облекчаване на възпалението, болката и дискомфорта при хемороиди, те невинаги са достатъчни за излекуването им. Ето защо влошаването на симптомите е индикация за необходимост от посещение при специалист и назначаване на друг подход. Задължителна част от всяко лечение на хемороиди е спазването на здравословна диета, пиенето на достатъчно вода и поддържането на безупречна хигиена. Добре е да въведете хигиенно-диетичния режим още в първите фази на хемороидите.

Всичко, което трябва да знаете за овладяване на хемороиди

Сайтът на програма Хеморид предоставя леснодостъпна и актуална здравна информация за хемороидите. При нас ще откриете също и практически изпитани съвети за живот без страдание. Платформата събира на едно място знанията и опита на висококвалифицирани специалисти в областта, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Каузата на екипа ни е предоставяне на комплексна грижа за профилактика и овладяване на хемороиди. Тук може да зададете въпроси за деликатното състояние и да се възползвате от опцията за онлайн консултация или записване на час за преглед при нашите специалисти. Не се колебайте, а се свържете с нас още сега на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: