обостряне на хемороиди
0
(0)

За да си спестим дискомфорта от обостряне на хемороиди е важно да знаем кои са рисковите фактори, предизвикващи раздразнение в деликатната зона. И тук идва въпросът дали бельото и по-конкретно носенето на прашки, може да повлияе негативно хемороидалната болест. В следващите редове ще откриете отговора.

Възможно ли е носенето на прашки да предизвика обостряне на хемороиди?

Прашките са предпочитано бельо от много дами, но използването на този тип бельо в ежедневието се свързва с известни рискове за интимното здраве. На първо място трябва да отбележим, че макар този тип стегнато бельо да редуцира притока на кръв към интимната област, рискът носенето на прашки да доведе до развитие на хемороиди е минимален. Разширените вени в ректалната зона се получават, когато налягането е повишено. Най-честите причини са хроничния запек, наднорменото тегло, заседналия начин на живот и бременността. Истината е, че дори най-прилепналите прашки е малко вероятно да окажат толкова голям натиск върху ректалните вени, за да предизвикат подуването и изпъкването им.

Но при условие, че вече имаме възпалени хемороиди или хемороидална болест, то изборът на този модел бельо може да допринесе за обостряне на състоянието и задълбочаване на оплакванията. Най-честите симптоми при хемороиди включват зачервяване, сърбеж, болка и дори кървене. Когато ректалните вени са възпалени, кожата в областта е особено чувствителна. Триенето, което предизвиква носенето на прашки, може да доведе до допълнително раздразнение и повишава риска от инфекции. Ето защо е препоръчително да избягвате носенето на секси бельо, докато оплакванията не отшумят. За по-бързо овладяване на възпалените хемороиди се препоръчва нанасянето на локално средство като ДжинДжира Актив спрей. Продуктът успокоява раздразнената кожа, овладява сърбежа и намалява болката.

Съвети за овладяване на хемороиди

Справянето с хемороидите изисква на първо място стриктното придържане към подходящ хигиенно-диетичен режим. Диетата включва хапването на повече фибри и пиенето на достатъчно вода, като целта е да се пребори един от основните „виновници“ за подуването на ректалните вени – запекът. Също така е важно да включите повече движение в ежедневието, за да подобрите кръвообращението в засегната зона. В по-напредвалите фази хемороидите изискват специално лечение. Популярни неинвазивни методи за справяне с хемороидалните вени са лигиране с ластик и прилагане на инфрачервена фотокоагулация. В най-тежките фази хемороидалната болест обикновено налага хирургическо лечение.

При съмнение за хемороиди или тяхното обостряне се препоръчва консултация със специалист

Сайтът на програма Хеморид предоставя леснодостъпна и актуална здравна информация за хемороидите. При нас ще откриете също и практически изпитани съвети за живот без страдание. Платформата събира на едно място знанията и опита на висококвалифицирани специалисти в областта, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Каузата на екипа ни е предоставяне на комплексна грижа за профилактика и овладяване на хемороиди. Тук може да зададете въпроси за деликатното състояние и да се възползвате от опцията за онлайн консултация или записване на час за преглед при нашите специалисти. Не се колебайте, а се свържете с нас още сега на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: