възглавница за хемороиди
0
(0)

Знаете ли, че съществува възглавница за хемороиди? Да! Точно така. Има специални възглавници, както и рингове за сядане, които са предназначени да облекчат болката в областта на седалището, в случай че страдате от хемороиди. В статията ще разберете повече за тях!

Седенето, ако имате хемороиди, понякога може да е болезнено. Особено, ако то продължава с часове поради професионални причини. Въпреки това, специално създадената възглавница за хемороиди може да облекчи натиска, съответно и болката в областта. Да, тя няма да има обратим ефект върху хемороидите, а ще служи като помощно средство, което носи облекчение и премахва дискомфорта.

Какви видове възглавници за хемороиди може да откриете?

Да започнем от там, че възглавницата за хемороиди е особено подходяща, ако имате външни хемороиди и изпитвате болка в седнало положение. В такъв случай, може да използвате подобна възглавница или ринг за облекчаване на натиска в зоната. Всички възглавници от такъв тип за хемороиди имат дупка или вдлъбнатинка в средата за облекчаване на натиска. Има много и различни видове – надуваеми, такива от дунапрен, мемори пяна, а дори и с охлаждащ гел. Изборът е изцяло ваш коя ще предпочетете.

На какво да обърнете внимание, когато избирате възглавница за хемороиди?

Поради разнообразието от такъв тип възглавници е нормално да има объркване относно правилния избор. Ще ви дадем един малък съветник, с който ще направите най-доброто решение:

  • Достатъчен ли е размерът на възглавницата, подходяща ли е за различните видове столове, а за автомобилната седалка?
  • Мястото, “в което ще стои” проблемната зона, достатъчно ли е, за да осигури необходимото облекчение?
  • Може ли да се пере или почиства лесно?
  • Плъзга ли се при сядане?
  • Удобна ли е според вашите стандарти?
  • Има ли допълнителен, охлаждащ гел, който да намалява болката?
  • Материята на възглавницата за хемороиди дишаща ли е?
  • Врязва ли се в бедрата ви, ако стоите твърде дълго?

Въпреки всичко, знайте, че дори когато използвате възглавница за хемороиди, трябва да се уверите, че правите необходимите почивки редовно – ставайки и разхождайки се, за да облекчите болката в областта.

В зависимост от това къде се прилага натискът от възглавницата за хемороиди, кръвоснабдяването може да се наруши, което да доведе и до влошаване на състоянието. Следователно, тя трябва да е удобна и да не оказва натиск върху нежелани зони. Имайте предвид, също, че не всички възглавници са подходящи за хора с наднормено тегло, това е и причината производителите им да посочват максимално тегло върху тях. Мемори пяната е подходяща при по-тежки хора, тъй като не се деформира дори при по-продължително стоене. От другата страна, надуваемите възглавнички са практични, но обикновено се препоръчват за хора с тегло до 100 кг.

Цена на възглавница за хемороиди

Повечето възглавници за хемороиди, които ще откриете в мрежата, са с различни цени, започващи най-често от около 20 лв. Въпреки това, сумата, изписана на етикета, не трябва да бъде решаващ фактор за закупуването на такъв продукт.

Понякога, също си струва да закупите няколко различни възглавници за хемороиди, за офиса и за у дома, за да не се налага винаги да ги транспортирате.

И така, направете вашия съзнателен избор и си подарете комфорта, който заслужавате!

За живот без болка

Ако изпитвате притеснения относно хемороидите и ви е необходима помощ то може да се доверите на специалистите от програма Хеморид. Тази уникална платформа съставлява желанието, както и опита на висококвалифицирани специалисти, пациенти и фармацевтичната индустрия. Общата цел е да се предостави достоверна информация, както и емоционална подкрепа на страдащите от хемороидална болест. Целият екип създава програма, която контролира и овладява вашето състояние, а благодарение на всички тези усилия, вие ще подобрите качеството си на живот. Има възможност за онлайн консултации, от които се възползват все повече хора.

А, ако имате въпроси – не се колебайте да ги зададете на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 0 / 5. Брой гласове: 0

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: