мед при хемороиди
5
(2)

Мед при хемороиди, както и при анални фисури – да, той помага! Проучвания показват, че комбинацията от мед, пчелен восък с малко зехтин не само се бори срещу различни заболявания, но и се използва за лечение на анални заболявания като хемороиди и анални фисури.

Хемороидите – накратко

Хемороидите, както и аналните фисури причиняват изключителен дискомфорт на хората, които страдат от тях. По принцип, всеки човек има хемороиди, но въпросът става патологичен, когато кръвоносните съдове се разширят прекомерно. Веднага щом вътрешните хемороиди се увеличат, те започват да парят, сърбят, а в най-лошия случай и кървят. Причините за това са силното напрежение по време на изхождане, липсата на движение и слабата съединителна тъкан в областта. Но също така затлъстяването, както и нормалният процес на стареене насърчават появата им.

Аналните фисури пък се получават, когато напрежението при изхождане е много голямо, а също така – изпражненията са по-твърди, причинявайки разкъсвания. Появата им се предизвиква и от хронични възпалителни заболявания.

Мед при хемороиди и други алтернативни лечения

Подобно на конвенционалната медицина, домашните средства имат за цел да облекчат възпалението, болезненото подуване, а също и кървенето. Също така, важно е да успеете да облекчите и неприятния сърбеж. Най-ефективните варианти за това са продукти, богати на танин или съдържащи в себе си лайка – седящи бани в комбинация с домашно приготвени мехлеми, използвани от много народи по света. Знайте, че танините и флавоноидите от конски кестен, хамамелис, пенилист, месарска метла и др., се използват в множество мехлеми, супозитории и седящи вани от хора по цял свят за облекчаване на хемороидите.

Пчелните продукти често се използват в природната медицина и са неразделна част от много продукти за грижа. Антибактериален, противовъзпалителен крем, направен от мед, пчелен восък и различни масла – това е основа на много домашни лекарства. А, проучвания относно хемороидите показват, че смесите с мед наистина действат благоприятно на този тип неразположение.

Пчелен восък, зехтин и мед при хемороиди, и анални фисури

Изследователи са открили, че при направа на смес с компоненти – зехтин, пчелен восък и мед, хората ползващи я и страдащи от хемороиди, и фисури, получават облекчение. Тази смес има антиоксидантно, противогъбично и антибактериално действие, и стимулира също регенерацията на кожните клетки чрез насърчаване производството на цитокини. Всъщност, този мехлем не е бил нов за учените, защото преди това е доказал ефективността си при обриви от пелени, псориазис, гъбични кожни инфекции и екземи.

Домашни лекове с мед при хемороиди и анални фисури

А, сега – нека си направим сами домашни лекове с мед при хемороиди и анални фисури. Лесно е! Смесвате равни части зехтин, мед и разтопен пчелен восък. Използвайте обикновен мед, а зехтинът нека бъде студено пресован. Разбъркайте добре и изсипете сместа в малък стъклен съд, когато е вече хомогенна. Съхраняване на хладно място далеч от слънчева светлина.

А, ако предпочитате да работите с точни пропорции – 50 гр пчелен мед, 29 гр зехтин и 21 гр пчелен восък. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес и нанасяйте малко количество върху засегнатата област 2 пъти дневно.

Ако имате възможност, използвайте Манука мед, който има и специални лечебни свойства. За много заболявания на кожата и лигавиците той се смята за чудодеен лек, насърчаващ дори заздравяването на хронични рани.

Помощта, от която се нуждаете при хемороиди

Сайтът на програма Хеморид е създаден, за да ви предоставя интересна и актуална здравна информация относно хемороидалната болест, а също и изпитани съвети за живот без болка. Платформата обединява знанията и опита на висококвалифицирани специалисти в областта, пациенти от цялата страна, както и фармацевтичната индустрия. А, каузата е само една – предоставяне на цялостна грижа за профилактика и овладяване на хемороидите, както и аналните фисури. Подобрете качеството си на живот, а преди това опитайте лековете с мед при хемороиди!

Възползвайте се още сега от напълно безплатна консултация, провеждана онлайн. А, при допълнителни въпроси, не се колебайте и се свържете с нас на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: