хемороиди митове
5
(2)

Тъй като появата на хемороиди за мнозина е тема табу, в интернет пространството витаят разнообразни митове по въпроса. Според статистически данни този проблем засяга около 50% от населението на Земята и не бива да подценяваме добрата информираност за състоянието. Ето защо в следващите редове споделяме най-популярните заблуди за неприятните хемороиди.

От хемороиди страдат само възрастните хора

Мнозина свързват появата на хемороиди с напредването на възрастта, но истината е, че всеки може да се сблъска с този проблем в даден етап от живота си. Състоянието се среща най-често при хора между 45 и 65 години, но има много рискови фактори, които водят до развитие на хемороиди при по-младите. Такива са придържането към небалансирана диета, хроничен запек и заседнал начин на живот. А една от най-засегнатите групи са бременните жени. Причината е, че за да може жената да износи плода, матката нараства и оказва по-голям натиск върху кръвоносните съдове в ректалната област.

Хемороидите винаги са болезнени – един от най-популярните митове по темата

Докато външните хемороиди са болезнени и съпроводени със силен сърбеж, то това не важи за вътрешните хемороиди. Всъщност в повечето случаи те остават незабелязани, именно защото не предизвикват силно дразнене и дискомфорт. Най-лесният начин, по който може да ги разпознаете, въпреки отсъствието на изразена симптоматика, е наличието на кръв в изпражненията. В този случай е препоръчително да се консултирате с лекар, който да назначи терапия за овладяване на състоянието и да изключи развитието на някои сериозни заболявания. При външни хемороиди за облекчаване на болката и дискомфорта може да нанасяте локално природен продукт с успокояващо и регенериращо действие, като ДжинДжира Актив спрей.

Тренировките не се препоръчват при хемороиди

Това твърдение е вярно, но само до известна степен. Вдигането на тежести може да доведе до появата или влошаването на хемороиди, защото този вид упражнения увеличава напрежението в аналната мускулатура. Но това не означава, че тренировките генерално вредят на състоянието. Истината е, че редовната двигателна активност помага за справяне със запека и за поддържане на здравословно телесно тегло. А някои упражнения, като тези на Кегел, дори помагат за прибиране на хемороидите.

След като опровергахме споменатите митове за хемороиди, вижте къде да откриете още полезна информация по темата

Програма Хеморид е създадена с ясната цел да осигури пълна информация и цялостна грижа на хората с хемороиди. За целта платформата обединява знанията и опита на висококвалифицирани медицински специалисти, фармацевтичната индустрия и пациенти от цялата страна. Тук ще откриете работещи стратегии за овладяване на хемороидалната болест, които гарантирано ще подобрят качеството на живот. Всеки може да се възползва от онлайн консултация или преглед за хемороиди. За целта не се колебайте, а се свържете с нас на contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 2

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: