билки при хемороиди
5
(1)

Билки при хемороиди – един алтернативен начин за лечение, непознат за много хора. Хемороидите са състояние, което се среща както при мъже, така и при жени на всяка възраст. Най-честите причини за появата им са напрежение по време на изхождане, затлъстяване, бременност и липса на движение. А, симптомите са кървене, болка, сърбеж, дискомфорт, подуване, слузеста секреция, дори и главоболие. В статията ще ви разкрием различни билки при хемороиди, които се използват за лечението им и наистина помагат, макар и не толкова известни.

Билки при хемороиди – те помагат

Харитаки – известна още като Чебулен миробалан, е билка притежаваща противовъзпалителни свойства. Както знаете, засегнатата от хемороидите част от тялото е раздразнена, а антибактериалните свойства на Харитаки помагат за намаляване на риска от бъдещи инфекции и кожни раздразнения. Важната билка е известна още с противораковите, антибактериални, антиоксидантни и антидиабетни свойства. Към всичко това, ще добавим факта, че тя съдържа в себе си жизненоважни витамини, минерали и протеини, а също и танинова, галова, палмитинова, стеаринова и бехенова киселина. Както повечето от билките, Харитаки може да бъде открита в прахообразна форма, от която да направите лепкава смес, а след това да направите малко топченце, с което да „намажете“ засегнатото място. Препоръчително е да повторите 2-3 пъти дневно.

Нека продължим с куркумата, която се смята, че е използвана срещу хемороиди още преди стотици години. Тя има противовъзпалителни свойства, насърчаващи успокояване на раздразненията, водещи до поява на хемороиди. Може би растението е и едно от най-познатите, както и използвани в различни мехлеми за облекчаване на симптомите, предизвикани от хемороиди.

Амла – това е растение, което се използва ефективно за различни заболявания – сърдечни, артрит и хемороиди. Амла изобилства от хранителни вещества, жизненоважни минерали и витамини, необходими за нашето тяло. Нека не забравяме и познатият витамин C, който тук е в големи дози, повишаващ силата на имунната ви система срещу различни вируси и настинки. О, нека добавим и полифенолите, съдържащи се в растението, които не позволяват развитие на злокачествените клетки в тялото.

Ще продължим с Ниргунди, който представлява голям, ароматен храст, чийто плодове, семена, цветове, кори и корени имат лечебни свойства. Също така, той може да облекчи газовете в червата. Храносмилателните, противовъзпалителните, антисептични и антипиретични действия също го правят широкоспектърен. Използва се често и при артрит, отоци, диария и заболявания, свързани с черния дроб. В случая, билката при хемороидите се използва за намаляване на отоците, свързани с тях. Ниргунди съдържа и антихистамини, помагащи за намаляване на сърбежа в областта.

Брингарадж или известно още като фалшива маргаритка е растение, съдържащо в себе си веделолактон и диметил веделолактон. А, коренът му изобилства от аскорбинова киселина. То има антихипергликемично, болкоуспокояващо, имуномодулиращо и хепатопротективно действие. Билката се счита за обезболяваща, а също така стимулира работата на черния дроб и помага при лошо храносмилане. И както се досещате – използва се при лечение на хемороиди.

И на последно място, но не и по важност, една от билките при хемороиди – Ладжалу. Корените на растението се използват срещу различни възпаления, хемороиди и фистули. А, листата му – при порязвания и рани. Има и кръвоспиращо действие, което подпомага контролирането на кървящите хемороиди. С противовъзпалителното си действие намалява отоците, както и подпомага справянето с различни кожни инфекции.

Това са, може би, непознатите билки при хемороиди, които сте търсили в борбата срещу тях. А, по-подробна информация за тях – ще има в блога ни, само не забравяйте да го следите активно!

Цялостно решение срещу хемороидите

Експертите от програма Хеморид са тук, за да ви помогнат с най-добрите насоки, изберат най-подходящото лечение и дадат морална подкрепа, в случай че страдате от хемороиди. Със своя богат опит, те са помогнали на хиляди хора да подобрят състоянието си и качеството си на живот. В избора на подходящо лечение, те имат индивидуален подход с всеки един пациент, според неговите нужди – съобразявайки се с неговите навици и желания. А, информацията, която предоставят е ясна, изчерпателна, актуална, проверена и подкрепена с научни данни. Възползвайте се от възможността за леснодостъпна онлайн консултация още сега – тук.

А, в случай че имате още въпроси, може да се свържете с нас на имейл contact@hemorid.bg.

Колко полезна беше тази публикация?

Кликнете върху звезда, за да оцените публикацията!

Среден рейтинг 5 / 5. Брой гласове: 1

Няма гласували! Бъди първият, който ще оцени тази публикация.

Не пропускайте полезни статии

Последвайте ни във фейсбук!

Съжаляваме, че тази публикация не Ви е била полезна!

Бихме могли да подобрим тази публикация. Също така, вашето мнение ще окаже влияние върху бъдещи публикации.

Ако желаете, споделете с нас какво не Ви допадна в публикацията.

Сподели: